Site coolinaria.ro

Sarlota de portocale


Dupa o masa festiva este deosebit de indicat un desert racoritor. De aceea iti propun o sarlota de portocale deosebit de racoroasa.

Sarlota de portocale

Ingrediente:
  • sucul si coaja de la 2 portocoale
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 300 g zahar pudra
  • 500 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 1 lingurta faina
  • 4 plicuri gelatina incolora
  • 400 ml frisca
Mod de preparare:
Speli cu apa calduta portocalele. intr-un bol adanc pui sucul si coaja rasa de la portocale, sucul de la lamaie, zaharul pudra, galbenusurile si faina. Le amesteci bine cu mixerul, apoi adaugi laptele.

Pui vasul pe baie de aburi, pana se ingroasa compoztia, apoi il dai deoparte. Pregatesti gelatina conform indicatiilor de pe plic, dupa care o incorporezi in compoztia de mai sus.

Cand se raceste complet, adaugi frisca. Rastorni sarlota in cupe de inghetata, umezite in prealabil cu apa rece, apoi dai cupele la frigider pentru 5 ore.
Poti orna cu frisca, felii de portocale sau coaja de portocala.


Pofta buna!