Salata tunisiana
Aceasta salata tunisiana se consuma frecvent in mai multe regiuni din nordul Africii si insoteste de minune preparatele din peste la gratar.
Ingrediente:
- 1 castravete mare, curatat si taiat cubulete
- 200 gr rosii cherry, taiate in 2
- 1 ardei gras verde, copt, curatat de seminte si tocat fin
- o legatura ceapa verde, feliata oblic
- 1/2 lingurita seminte de chimen proaspat macinate
- 1 ardei iute, curatat de seminte si tocat fin
Pentru vinegreta:
- zeama si coaja rasa de la 1/2 lamaie
- sare si piper negru proaspat macinat
- 45 ml ulei de masline
Mod de preparare:
Amestecati toate ingredientele pentru salata intr-un castron.
Stropiti cu ulei de masline, adaugati coaja de lamaie si stoarceti zeama de lamaie deasupra.
Amestecati sa se acopere uniform salata cu dressing.
Asezonati dupa gust si dati la rece 30 de minute.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!