Site coolinaria.ro

Pui prajit in sos de unt


Serviti cu garnitura de orez simplu, sferturi de lime si ceapa verde tocata.

Pui prajit in sos de unt

Ingrediente:
  • 1,3 kg carne de pui, taiata in bucati (fiecare piept taiat in 3)
  • ulei pentru prajit
  • 1 lamaie (zeama si coaja rasa)
  • 1 lime (zeama si coaja rasa)
  • 2 lingurite sare

    Pentru sos:
  • 45 gr unt
  • 30 ml sos Worcestershire
  • 60 ml sos de soia
  • 30 ml sherry sec
  • 2 linguri melasa
  • 4 catei de usturoi, curatati si feliati subtire
  • 4 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • 1 ceapa mica, feliata subtire
Mod de preparare:
Puneti bucatile de pui intr-un castron.
Condimentati cu sare, lamaie si lime (zeama si coaja).
Lasati la marinat in frigider macar 2 ore, preferabil peste noapte.

Incingeti ulei intr-o tigaie adanca.
Tamponati bucatile de pui cu prosoape de hartie si prajiti-le pana se rumenesc.
Scurgeti-le pe prosoape de hartie si lasati deoparte.
Sotati usturoiul si ceapa cateva minute, dupa care adaugati restul ingredientelor pentru sos.
Amestecati pe foc un minut, dupa care adaugati bucatile de pui sa se reincalzeasca in sosul obtinut.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!