Site coolinaria.ro

Risotto cu pui si nuci caju


Clasicul risotto cu pui este imbogatit cu nuci caju, seminte de pin, spanac si rosii deshidratate.

Risotto cu pui si nuci caju

Ingrediente:
  • 2 fileuri piept de pui
  • 2 linguri sos pesto
  • ulei de masline
  • 1 lingurita usturoi zdrobit
  • 1 ceapa, tocata
  • 500 gr orez arborio
  • 1 L supa de pui
  • 200 gr nuci caju
  • 100 gr seminte de pin
  • 5 ciuperci, feliate
  • o mana de frunze de spanac baby
  • 115 gr rosii deshidratate
  • parmezan si arpagic, pentru servit
Mod de preparare:
Taiati bucatile de pui cubulete, ungeti-le cu o lingura de sos pesto si prajiti-le in ulei de masline impreuna cu usturoiul zdrobit.
Scoateti deoparte puiul din tigaie si sotati ceapa tocata cu o lingura de sos pesto, timp de 2 minute.
Adaugati orezul si completati cu ulei de masline.
Prajiti 1-2 minute, amestecand bine.
Adaugati 500 ml supa de pui, nuci caju, seminte de pin, ciuperci feliate si cubuletele de pui.
Micsorati flacara si lasati sa fiarba inabusit amestecand incontinuu.
Completati cu supa de pui cand observati ca orezul a absorbit tot lichidul si continuati sa amestecati pana ce fierbe bine orezul. Aveti grija sa adaugati suficienta supa, incat acesta sa nu se usuce.
Spre final, adaugati frunze de spanac si rosii deshidratate, amestecati si mai lasati pe foc un minut.
Serviti cu parmezan ras si arpagic.

Foto: Flickr


Pofta buna!