Clasicul risotto cu pui este imbogatit cu nuci caju, seminte de pin, spanac si rosii deshidratate.
Taiati bucatile de pui cubulete, ungeti-le cu o lingura de sos pesto si prajiti-le in ulei de masline impreuna cu usturoiul zdrobit.
Scoateti deoparte puiul din tigaie si sotati ceapa tocata cu o lingura de sos pesto, timp de 2 minute.
Adaugati orezul si completati cu ulei de masline.
Prajiti 1-2 minute, amestecand bine.
Adaugati 500 ml supa de pui, nuci caju, seminte de pin, ciuperci feliate si cubuletele de pui.
Micsorati flacara si lasati sa fiarba inabusit amestecand incontinuu.
Completati cu supa de pui cand observati ca orezul a absorbit tot lichidul si continuati sa amestecati pana ce fierbe bine orezul. Aveti grija sa adaugati suficienta supa, incat acesta sa nu se usuce.
Spre final, adaugati frunze de spanac si rosii deshidratate, amestecati si mai lasati pe foc un minut.
Serviti cu parmezan ras si arpagic.
Foto: Flickr
Pofta buna!