Site coolinaria.ro

Placinta cu mere si bacon


Transformati clasica placinta cu mere intr-un deliciu cu bacon si cheddar.

Placinta cu mere si bacon

Ingrediente:
  • 225 gr bacon feliat
  • 60 gr faina
  • 65 gr zahar brun
  • 45 gr unt nesarat, rece, taiat bucatele
  • 50 gr branza cheddar rasa
  • 3 mere golden (700 gr), curatate si feliate de 6 mm grosime
  • 50 gr zahar tos
  • 1 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa
  • aluat placinta congelat (23 cm diametru), copt in orb conform indicatiilor de pe ambalaj
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Intr-o tigaie mare la foc mediu, gatiti baconul pana devine crocant. Scurgeti grasimea si maruntiti-l.
Intr-un castron mediu, amestecati faina cu zahar brun.
Adaugati unt si incorporati-l in amestec cu ajutorul degetelor, pana obtineti o textura de crumble.
Adaugati baconul si branza cheddar, amestecati si dati la rece.
Tapetati cu hartie de copt tava cuptorului.
Intr-un castron, amestecati feliile de mar cu zahar tos si coaja de lamaie.
Transferati in aluatul de placinta precopt si presarati cu toppingul de bacon.
Puneti placinta in tava de copt si coaceti 15 minute.
Acoperiti cu folie de aluminiu si mai lasati in cuptor pana se rumeneste si merele devin suficient de moi, aprox. 40-45 minute.
Lasati sa se raceasca inainte de a servi.

Foto: Flickr


Pofta buna!