Site coolinaria.ro

Tarta cu budinca de cocos


Fulgii de cocos cu care este ornata tarta au fost rumeniti in cuptor inainte, dar ii puteti folosi si simpli.

Tarta cu budinca de cocos

Ingrediente:
  • 1 aluat tarta pre-copt in orb
  • 750 ml lapte de cocos neindulcit
  • 5 ml esenta de vanilie
  • 2 oua mari
  • 2 galbenusuri mari
  • 100 gr + 2 linguri zahar
  • 30 gr + 2 linguri amidon de porumb
  • un praf de sare
  • 400 gr fulgi de nuca de cocos indulciti
  • 250 ml smantana
Mod de preparare:
Amestecati laptele de cocos cu esenta de vanilie intr-o craticioara medie si incalziti usor.
Intr-un castron, bateti ouale cu galbenusurile, 100 gr zahar, tot amidonul de porumb si un praf de sare.
Cand laptele ajunge la fierbere, adaugati jumatate din cantitate peste ouale batute, in reprize de 125 de ml, amestecand cu telul.
Adaugati acum ouale caldute batute cu lapte peste laptele ramas in craticioara si amestecati la foc mediu pana se ingroasa budinca si incepe sa bolboroseasca.

Luati de pe foc, turnati budinca intr-un castron, acoperiti cu folie alimentara si lasati sa se raceasca la temperatura camerei.
Incorporati 300 gr fulgi de cocos in budinca racita.
Turnati aceasta umplutura in coaja de tarta pre-coapta, nivelati si dati la rece macar o ora.
Turnati smantana intr-un bol metalic si adaugati 2 linguri de zahar.
Bateti pana ce obtineti frisca cu varfuri tari.
Acoperiti placinta cu un strat uniform de frisca si ornati cu fulgii de cocos ramasi.

Foto: Flickr


Pofta buna!