Pasta de morcovi
O idee aparte pentru micul dejun sau pentru sandvisuri de luat la pachet.
Ingrediente:
- 350 gr morcovi
- 6 catei usturoi
- 20-30 ml ulei masline
- 2 linguri tahini (pasta de susan)
- 1/2 lingurita chimen macinat
- sare
Mod de preparare:
Curatati morcovii si taiati-i in bucati.
Inveliti-i in folie de aluminiu impreuna cu usturoiul, formand un pachetel.
Puneti intr-o tava de copt si apoi in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius.
Lasati in cuptor o ora, pana ce morcovii se inmoaie suficient si se rumenesc usor pe margini.
Desfaceti folia si lasati sa se raceasca.
Puneti morcovii si usturoiul copt intr-un robot de bucatarie impreuna cu pasta de susan, chimenul, uleiul de masline si putina apa.
Mixati pana devine o pasta omogena si fina, apoi gustati si adaugati sare.
Foto: Flickr
Pofta buna!