Site coolinaria.ro

Napi caramelizati cu pere


Serviti acest preparat inedit cu patrunjel proaspat. Cantitatile sunt date pentru 6 portii.

Napi caramelizati cu pere

Ingrediente:
  • 3 napi medii, taiati cubulete
  • 2 pere mari, curatate si taiate cubulete
  • 80 ml cidru de mere
  • un praf de sare
  • 1/4 lingurita piper proaspat macinat
  • 60 ml sirop de artar
  • un praf de condimente chinezesti (5-spice)
  • 2 linguri unt
  • 15 ml zeama de lamaie
Mod de preparare:
Puneti cubuletele de napi si pere cu cidrul intr-o craticioara si aduceti la fierbere la foc tare.
Micsorati flacara, acoperiti si lasati sa fiarba inabusit 8-10 minute, pana se inmoaie putin.
Indepartati capacul si condimentati cu sare, piper, sirop de artar si mix chinezesc de condimente.
Mariti flacara si amestecati pe foc pana scade zeama si incepe sa se caramelizeze. Aveti grija sa nu se arda.
Adaugati untu si zeama de lamaie si luati de pe foc.
Amestecati si serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!