Aceasta garnitura de sezon merge de minune alaturi de un curry picant, dar si cu orez (simplu sau cu lamaie).
Incingeti 30 ml de ulei intr-o tigaie si rumeniti ceapa.
Scurgeti-o pe prosoape de hartie pentru a indeparta excesul de grasime si pastrati-o deoparte.
Turnati laptele de cocos intr-un castron mare.
Adaugati sosul de peste si zaharul brun.
Amestecati cu telul pana se dizolva zaharul.
Incingeti inca 30 ml ulei intr-un wok si sotati ghimbirul cu usturoi pana incep sa se rumeneasca.
Adaugati cubuletele de dovleac si sotati 1-2 minute.
Micsorati flacara si adaugati amestecul cu lapte de cocos.
Acoperiti si lasati sa se inabuse 20-25 de minute.
Daca vi se pare ca e prea mult lichid, mariti flacara si lasati sa mai scada.
Condimentati cu piper si impartiti amestecul in boluri (6).
Stropiti cu ulei picant si ornati cu coriandru tocat si ceapa calita.
Serviti imediat.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!