Site coolinaria.ro

Dovleac cu lapte de cocos


Aceasta garnitura de sezon merge de minune alaturi de un curry picant, dar si cu orez (simplu sau cu lamaie).

Dovleac cu lapte de cocos

Ingrediente:
  • 200 ml lapte de cocos (din conserva)
  • 15 ml sos de peste
  • 2 linguri zahar brun
  • 60 ml ulei de arahide
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 25 gr ghimbir proaspat, ras
  • 680 gr pulpa de dovleac, taiata cubulete
  • o mana de frunze de coriandru
  • piper negru proaspat macinat
  • ulei picant
  • 1 ceapa, feliata
Mod de preparare:
Incingeti 30 ml de ulei intr-o tigaie si rumeniti ceapa.
Scurgeti-o pe prosoape de hartie pentru a indeparta excesul de grasime si pastrati-o deoparte.
Turnati laptele de cocos intr-un castron mare.
Adaugati sosul de peste si zaharul brun.
Amestecati cu telul pana se dizolva zaharul.
Incingeti inca 30 ml ulei intr-un wok si sotati ghimbirul cu usturoi pana incep sa se rumeneasca.
Adaugati cubuletele de dovleac si sotati 1-2 minute.
Micsorati flacara si adaugati amestecul cu lapte de cocos.
Acoperiti si lasati sa se inabuse 20-25 de minute.
Daca vi se pare ca e prea mult lichid, mariti flacara si lasati sa mai scada.
Condimentati cu piper si impartiti amestecul in boluri (6).
Stropiti cu ulei picant si ornati cu coriandru tocat si ceapa calita.
Serviti imediat.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!