Salata de sfecla cu pere
Aceasta salata rapida se poate prepara atat cu rondele subtiri, cat si cu bastonase.
Ingrediente:
- 30 ml otet din vin rosu
- 60 ml ulei de masline
- 5 sfecle rosii medii
- 2 pere mici
- 1/2 ceapa rosie mica, feliata subtire
- frunze de menta, tocate
- branza feta
Mod de preparare:
Intr-un castron mediu, amestecati uleiul cu otet si asezonati bine cu sare si piper.
Curatati sfecla si feliati-o in rondele foarte subtiri, preferabil cu o razatoare mandolina.
Adaugati feliile de sfecla in dressing si amestecati usor.
Spalati perele si feliati-le tot in rondele subtiri, aruncand semintele.
Amestecati imediat in castronul cu sfecla si dressing, pentru a nu se oxida.
Adaugati ceapa rosie, amestecati si impartiti salata pe 2 farfurii.
Presarati cu menta si branza si feta.
Foto: Flickr
Pofta buna!