Site coolinaria.ro

Gem de banane


Pe langa gemurile si dulceturile traditionale, se strecoara si un gem putin mai exotic.

Gem de banane

Ingrediente:
  • 60 ml zeama de lime
  • 800 gr banane f coapte, taiate cubulete
  • 300 gr zahar
  • 125 ml apa
  • 1 1/2 lingurita scortisoara macinata
Mod de preparare:
Puneti bananele cu zeama de lime intr-un castron.
Puneti apa cu zahar intr-o oala si amestecati pe foc pana se dizolva. Aduceti la fierbere.
Adaugati amestecul de banane si fierbeti la foc mic 30 de minute sau pana se ingroasa compozitia.
Amestecati incontinuu, ca sa se zdrobeasca bananele, fara sa se lipeasca de peretii oalei.
Adaugati scortisoara inainte ca amestecul sa devina foarte pastos.
Cand ajunge la consistenta dorita, transferati gemul in borcane sterilizate si sigilati.

Foto: Flickr


Pofta buna!