Desertul preferat al toamnei si-a facut aparitia! Serviti cu zahar pudra sau smantana, dupa preferinte.
Spalati prunele, desfaceti-le cu grija si scoateti-le samburii.
Intr-un castron, amestecati zaharul brun cu scortisoara si puneti 1/2 lingurita din acest amestec in fiecare pruna (in locul samburelui).
Intre timp, fierbeti apa cu un praf de sare si ulei.
Cand ajunge la fierbere, adaugati treptat faina si amestecati bine.
Lasati amestecul de faina sa se mai raceasca putin si adaugati ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare adaugare.
Portionati aluatul obtinut in 15 bucati.
Umeziti-va mainile si inveliti fiecare pruna in cate o bucata de aluat.
Intr-o oala plina cu apa, fierbeti galustele 10 minute la foc mediu.
Intr-o tigaie, rumeniti usor pesmetul si amestecati-l cu zaharul brun cu scortisoara care v-a ramas.
Topiti untul si dati galustele prin unt, apoi prin pesmetul condimentat.
Foto: Flickr
Pofta buna!