Serviti acest preparat cu orez simplu sau lipie proaspata.
Clatiti lintea si curatati-o bine.
Dizolvati turmericul in supa de legume si adaugati peste linte intr-o oala.
Aduceti la fierbere, dupa care lasati sa fiarba inabusit, cu capac, pana incepe sa se inmoaie lintea.
Amestecati din cand in cand.
Incingeti untul intr-o craticioara la foc mediu si adaugati ceapa.
Sotati pana se inmoaie, dupa care adfaugati usturoi, ardei iute, chimen si coriandru.
Amestecati pe foc pana ce condimentele incep sa-si raspandeasca aroma.
Adaugati acest amestec in oala cu linte si amestecati.
Adaugati rosiile tocate din conserva si un praf de sare.
Lasati sa se inabuse in continuare pana se face lintea, dupa care asezonati dupa gust.
Adaugati laptele de cocos si amestecati bine sa se incalzeasca uniform si serviti.
Foto: Flickr
Pofta buna!