Obtineti 12 portii de prajitura de toamna delicioasa, numai buna cu o cana de cafea sau ceai.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius si ungeti o forma de copt cu fund detasabil, cu diametrul de 23 cm.
Intr-un castron, frecati untura cu cele 2 tipuri de zahar, pana obtineti o crema pufoasa.
Adaugati piure de dovleac, esenta de vanilie, si oua si bateti bine cu telul.
Separat, amestecati cele 2 tipuri de faina cu praf de copt, sare, condimente pentur placinta, fulgi de ovaz si migdale macinate.
Adaugati jumatate din acest amestec in primul castron, amestecand bine sa se omogenizeze.
Adaugati iaurtul in compozitie si amestecati cu telul pana se incorporeaza, dupa care adaugati restul amestecului de faina.
Amestecati pana obtineti consistenta de aluat, dupa care incorporati merisoarele.
Dati la cuptor 40 de minute.
Lasati sa se raceasca in forma de copt minimum 2 ore inainte de a o desface.
Lasati sa se raceasca de tot pe un gratar.
Foto: Flickr
Pofta buna!