Site coolinaria.ro

Salata cu friptura de vita


Gatiti friptura, DUPA care o lasati la marinat. Marinata va deveni treptat dressing pentru salata.

Salata cu friptura de vita

Ingrediente:
  • 450 gr fleica de vita
  • 3 linguri condimente pentru friptura
  • 250 ml apa
  • 80 ml ulei de masline
  • 60 ml zeama de lamaie
  • 1 lingura lamaita, tocata fin
  • 1 ceapa medie, feliata subtire
  • 30 ml sos de peste
  • 5 frunze de busuioc tocate
  • 2 linguri coriandru, tocat fin
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 100 gr varza, tocata
  • 225 gr spanac baby
  • 75 gr salata verde, maruntita
  • 1/2 castravete mare, curatat si feliat
  • 1 lingura menta proaspata, tocata
Mod de preparare:
Spalati fleica, tamponati-o cu prosoape de hartie si ungeti-o cu ulei.
Condimentati si inveliti in folie alimentara.
Lasati deoparte macar 2 ore, la rece.
Preparati friptura pe gratar, numai 3 minute pe fiecare parte.
Feliati-o in fasii subtiri de 5-6 mm, perpendicular pe directia fibrei.

Incalziti apa in wok si adaugati fasiile de vita.
Gatiti 2 minute, dupa care scoateti friptura si taiati-o bucatele.
Puneti carnea de vita cu tot cu zeama din wok intr-o cutie de depozitare din plastic cu capac.
Adaugati ulei de masline, zeama de lamaie, lamaita, sos de peste, ceapa, busuioc, coriandru si usturoi.
Amestecati si lasati la marinat 2 ore, acoperita. Daca vreti s-o lasati peste noapte, dati-o la rece dupa ce ajunge la temperatura camerei.

Intr-un castron de salata, puneti varza tocata, spanac, salata verde si castravete feliat.
Adaugati friptura si marinata si amestecati.
Ornati cu menta si serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!