Site coolinaria.ro

Sufleu de cartofi dulci


Se poate prepara intr-un vas mare sau, mai elegant, in mici vase individuale ramekin.

Sufleu de cartofi dulci

Ingrediente:
  • Pentru 12 portii:
  • 1 lingura unt, pentru uns
  • 2 cartofi dulci mari, intepati peste tot cu furculita
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita allspice (ghimbir, scortisoara, nucsoara, cuisoare)
  • 30 ml sirop de artar
  • 45 ml zeama de portocala
  • 1 galbenus mare + 6 albusuri mari
  • 2 linguri zahar tos
  • 30 gr faina
  • 70 gr nuci pecan prajite
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius.
Inveliti cartofii in folie de aluminiu si dati-i la cuptor pana devin foarte moi, aprox. 1 ora si 30 de minute.
Puneti-i deoparte sa se raceasca, dar lasati cuptorul pornit.

Intre timp, ungeti cu unt 12 vase ramekin cu capacitatea de 175-200 ml.
Curatati cartofii dulci si transferati-i in robotul de bucatarie.
Adaugati sare, condimente si 15 ml sirop de artar. Pasati.
Adaugati zeama de portocala si pulsati pana obtineti un piure fin.
Transferati intr-un castron mediu si adaugati galbenusul si faina.
Amestecati si lasati deoparte.

Puneti albusurile in castronul mixerului si bateti la viteza medie spre mare pana se formeaza varfuri moi.
Adaugati treptat zaharul, continuand sa bateti pana se formeaza varfuri tari, lucioase.
Incorporati cu telul o treime din albsul batut in piureul de cartofi dulci.
Cu o spatula de silicon, incorporati cu grija restul albusului.

Impartiti compozitia in mod egal in vasele ramekin si puneti-le intr-o tava de copt.
Dati la cuptor aprox. 15 minute, pana se patrund sufleurile si se umfla.
Presarati cu nuci pecan prajite si serviti imediat.

Foto: Flickr


Pofta buna!