Site coolinaria.ro

Paste cu ciuperci


Nu cred ca sunt persoane carora sa nu le placa pastele. Eu nu fac exceptie de la regula si chiar daca e post am improvizat aceste paste cu sos de ciuperci.

Paste cu ciuperci

Ingrediente:
  • un pachet de paste ( eu am folosit tip tagliatelle dar fara ou)
  • o ceapa
  • 1 ardei gras rosu si unul galben
  • ulei de masline
  • 2 linguri de faina
  • 100 g masline negre sau verzi feliate
  • 300 g ciuperci
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • patrunjel verde
Mod de preparare:
Pune pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachet. Pentru a nu se lipi intre ele pune putin ulei de masline in apa. Nu le fierbe mai mult decat scrie pe pachet.

Taie ceapa marunt, curata ciupercile si taie-le felii. Caleste-le in putin ulei impreuna cu maslinele feliate. Adauga apoi si ardeiul taiat feliute. Cand legumele sunt calite si s-au inmuiat (ciupercile vor lasa oricum apa), incepe prepararea sosului.

Pentru sos, dizolva cele 2 linguri de faina in apa rece. incinge intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si pune si faina dizolvata. Caleste cateva secunde si stinge cu putina apa calda. Lasa sosul sa fiarba la foc mic, amestecand in continuu pana capata consistenta. Insist sa amesteci pentru a nu face cocoloase. Condimenteaza sosul cu sare, piper si nucsoara.

Toarna sosul in tigaia cu legume si lasa sa dea in clocot impreuna cu ele. La ultimul clocot, pune si patrunjelul tocat marunt.
Pune sosul cu ciuperci peste paste.


Pofta buna!