Site coolinaria.ro

Cheesecake cu ciocolata


Cheesecake-ul a devenit o prajitura destul de populara si la noi, asa ca ti-am pregatit o reteta speciala.

Cheesecake cu ciocolata

Ingrediente:
  • Pentru blat:
  • 280 gr faina
  • 170 gr unt
  • 50 gr zahar

    Pentru umplutura
  • 130 gr zahar
  • 800 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 40 gr amidon
  • esenta de vanilie

    Pentru stratul de ciocolata:
  • 250 gr ciocolata (neagra sau cu lapte, dupa preferinte)
  • 200 gr smantana dulce (cu minimum 22% grasime)

    Pentru decorul cu smantana:
  • 250 gr smantana pentru gatit
  • 50 gr zahar

    Pentru ornat:
  • cacao pudra
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Puneti hartie de copt intr-o forma rotunda.

Amestecati faina, zaharul si untul topit si framantati aluatul. Puneti-l in forma de copt si modelati-l pe peretii acesteia.
Rupeti ciocolata in bucatele, adaugati smantana dulce si topiti la baie de aburi sau microunde, amestecand pana obtineti o masa uniforma.
Dati la rece 5 minute.
Turnati ciocolata peste aluatul din forma.
Puneti la congelator pentru aproximativ 20 de minute.
Pentru umplutura, amestecati cu mixerul branza, zaharul, ouale, amidonul si esenta de vanilie.
Turnati peste stratul de ciocolata si nivelati.
Dati la cuptor pentru aproximativ o ora.

Pentru a prepara decorul de smantana, amestecati smantana pentru gatit cu zaharul si lasati putin deoparte.
Scoateti prajitura din cuptor, dar nu il opriti.
Turnati smantana deasupra prajiturii si dati din nou la cuptor 10-15 minute.
Scoateti din cuptor, lasati la racit, apoi decorati cu pudra de cacao si un sablon.

Foto: Flickr


Pofta buna!