Panna cotta cu dovleac
Un desert delicios cu dovleac, vegan si fara gluten!
Ingrediente:
- 300 gr dovleac taiat cubulete
350 ml lapte de cocos
- 250 ml apa
- 100 gr zahar brun
- o lingurita sare
- 1 pachet de gelatina sau 1 lingurita pudra de Agar Agar
Mod de preparare:
Pregatiti gelatina urmarind instructiunile de pe pachet.
Intr-o oala de marime medie puneti dovleacul, laptele de cocos, zaharul, sarea si apa.
Cand incepe sa clocoteasca micsorati flacara si lasati inca 20 de minute, sau pana cand dovleacul devine foarte moale.
Adaugati gelatina sau pudra de Agar Agar.
Amestecati cu mixerul vertical pana cand capata o consistenta cremoasa.
Mai lasati sa fiarba inca 5 minute.
Luati de pe foc si turnati in formele pentru panna cotta sau in borcanele.
Lasati la frigider pana cand se raceste.
Foto: Flickr
Pofta buna!