Site coolinaria.ro

Burgeri de linte si nuca


O reteta de burgeri vegetarieni, hranitori si deliciosi, ideali pentru sandwich sau tortilla. Se poate servi cu sos de iaurt si coriandru.

Burgeri de linte si nuca

Ingrediente:
  • 150 gr linte, aleasa si clatita
  • 100 gr nuci
  • 30 gr pesmet
  • 4 catei usturoi, tocati marunt
  • 2 lingurite chimen
  • 2 lingurite coriandru
  • 1/2 lingurita fulgi ardei iute
  • sare si piper
  • ulei de masline
  • 1 ou mare
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Puneti lintea intr-o tigaie mica si acoperiti cu apa sarata.
Cand incepe sa fiarba, micsorati flacara si acoperiti cu capac.
Gatiti pana cand lintea este moale, dar inca isi pastreaza forma, cam 20 de minute.
Strecurati si lasati la racit.

Intindeti nucile pe o tava acoperita cu foaie de copt si puneti la cuptor pentru 8-10 minute. Lasati la racit.
Intr-un blender amestecati nucile, pesmetul, usturoiul, chimenul, coriandrul, fulgii de ardei, o lingurita de sare si 1/4 lingurita piper negru.
Mixati pana cand amestecul este tocat fin.
Adaugati lintea si o lingura de ulei de masline.
Mixati putin, pana cand mai raman cateva boabe de linte intregi.

Bateti oul intr-un castron mare.
Adaugati compozitia de linte si amestecati. Impartiti in 4 si formati burgerii.
Incingeti 3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie, la foc mediu.
Adaugati burgerii si prajiti pana cand sunt crocanti si rumeniti, cate 6-8 minute pe fiecare parte.
Transferati pe un servetel de hartie, ca sa eliminati excesul de ulei.

Foto: Flickr


Pofta buna!