Site coolinaria.ro

Rulouri cu scortisoara si dovleac


Mirosul de scortisoara va invada intreaga casa, datorita acestui desert aromat.

Rulouri cu scortisoara si dovleac

Ingrediente:
  • Pentru aluat:
  • 1 pachet drojdie
  • 120 ml apa calduta
  • 1 ou
  • 5 ml esenta de vanilie
  • 170 gr piure de dovleac
  • 30 gr zahar
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/8 lingurita nucsoara
  • 375 gr faina

    Pentru umplutura:
  • 60 gr unt moale
  • 130 gr zahar
  • 1 lingurita miere
  • 2 lingurite scortisoara

    Pentru glazura:
  • 30 gr unt moale
  • 120 gr crema de branza moale
  • 5 ml esenta de vanilie
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • 125 gr zahar pudra
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Amestecati drojdia si apa intr-un castron mare si lasati sa se odihneasca 10 minute.
Adaugati restul ingredientelor pentru aluat si amestecati bine.
Adaugati mai multa faina daca aluatul nu este destul de compact.
Puneti aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si framantati timp de 5 minute, apoi lasati sa se odihneasca 15 minute.

Amestecati ingredientele pentru umplutura intr-un castron mic, pana cand obtineti o pasta.
Intindeti aluatul in forma de dreptunghi, apoi intindeti peste el pasta facuta anterior.
Rulati si taiati in 9 parti egale.
Puneti feliile pe o tava de 20 x 20 cm, unsa.
Lasati sa creasca, intre 45 de min si o ora, pana cand se dubleaza in dimensiune.
Puneti la cuptor timp de 20 de minute.

Amestecati ingredientele pentru glazura.
Dupa ce rulourile s-au racit, intindeti glazura peste acestea, folosind o spatula.

Foto: Flickr


Pofta buna!