O mancarica foarte populara la noi, fasolea cu carnati este simpla si hranitoare.
Clatiti boabele de fasole cu apa rece si alegeti-le.
Puneti-le intr-un vas mare si acoperiti cu apa.
Lasati la inmuiat pentru cel putin 4 ore. (Ca sa le pregatiti mai repede, puteti pune apa clocotita si lasati la inmuiat doar o ora.)
Strecurati fasolea. Puneti-o in oala si adaugati 3 L de apa.
Adaugati 30 ml ulei de masline, frunzele de salvie, 2 catei de usturoi zdrobiti, 3 lingurite sare si boabe de piper.
Acoperiti si fierbeti la foc mediu timp de o ora.
Micsorati flacara si lasati inca 1-2 ore, sau pana cand fasolea s-a inmuiat. Cu cat fasolea e mai veche, cu atat fierbe mai greu.
Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.
Strecurati, dar pastrati o jumatate de cana din lichidul in care au fiert.
Incingeti 15 ml ulei de masline intr-o tigaie mare, la foc mediu.
Scoateti carnea din carnati si prajiti pana cand este usor rumenita, aproximativ 3-4 minute. Nu amestecati mult si nu incarcati tigaia.
Adaugati zeama de la fasole pusa deoparte (apa in care a fiert), 60 ml ulei de masline, restul de usturoi, rosiile taiate si fulgii de ardei.
Amestecati ocazional si lasati timp de 5 minute, pana cand amestecul s-a ingrosat.
Adaugati fasolea si pasta de tomate. Asezonati dupa gust.
Lasati putin la fiert, amestecand usor, pana cand carnatii sunt gatiti iar sosul este gros. Aveti grija sa nu zdrobiti boabele de fasole.
Foto: Flickr
Pofta buna!