Reteta filmata si preparata in cadrul campaniei de educatie culinara "Atelierul de gusturi", initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.
Pentru blat:
Se macina biscuitii marunt pana se fac precum pesmetul, se adauga untul topit si se amesteca bine.
Se toarna intr-o forma de tort unsa cu ulei si se preseaza foarte bine, creand un strat uniform.
Se lasa la cuptor, la 200 grade, timp de 10 minute.
Pentru crema - strat 1:
Crema de branza si zaharul se amesteca, apoi se adauga zaharul vanilat si ouale.
Se bat cele 4 ingrediente bine pana se transforma intr-o spuma.
Se adauga compozitia in forma de tort, peste blat si se lasa la cuptor, la 150 grade, timp de 60 minute.
Pentru crema – strat 2:
Smantana si zaharul vanilat se amesteca impreuna cu freshul de lamaie si gelatina topita, pana ce se transforma intr-o crema.
Se adauga peste primul strat de crema (dupa ce s-a racit) si se lasa la rece timp de cateva ore.
Se orneaza cu dulceata din fructe de padure si frunze de menta.
Pofta buna!