Prajitura cu pere
Perele sunt gustoase si mancate ca atare, dar si transformate intr-un desert aromat, de toamna.
Ingrediente:
- 225 gr zahar alb
- 225 gr zahar brun
- 3 oua batute
- 240 ml ulei
- 2 lingurite esenta de vanilie
360 gr faina
- un praf de sare
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 2 lingurite scortisoara
- 1 kg de pere, taiate marunt
Pentru topping:
- 120 gr zahar brun
- 60 ml lapte
- 115 gr unt
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 °C.
Amestecati toate ingredientele, in ordinea in care au fost mentionate.
Turnati amestecul intr-o tava unsa si dati la cuptor pentru 45 de minute.
Amestecati ingredientele pentru topping intr-o tigaie si lasati sa fiarba la foc mic timp de 3 minute.
Turnati peste prajitura, apoi bagati iar la cuptor pentru 4 minute.
Foto: Flickr
Pofta buna!