Site coolinaria.ro

Friptura de vita cu portocale


O combinatie deosebita, ideala pentru un pranz sau o cina speciala.

Friptura de vita cu portocale

Ingrediente:
  • Pentru friptura:
  • 450 gr muschi de vita, taiat in fasii subtiri
  • ulei de arahide, pentru prajit
  • 3 linguri amidon
  • sare

    Pentru sos:
  • 30 ml sos de soia
  • 120 ml sos de chili dulce
  • 1 salata romaine, tocata
  • 1/2 castravete mare, taiat pe jumatate, scobit usor si taiat in forma de semiluna
  • sucul si coaja de la o portocala mare
  • 1 ceapa verde, taiata marunt
  • 1-2 linguri otet din vin alb
Mod de preparare:
Incingeti o tigaie la foc mare si umpleti-o pe jumatate cu ulei de arahide. Incalziti pana la 175 grade Celsius.
Puneti fasiile de carne intr-un bol mare si adaugati 2 linguri de amidon.
Dati carnea prin amidon pana cand il absoarbe. Adaugati si ultima lingura inainte de a praji.
Prajiti carnea pana cand se rumeneste, 4-5 minute. Scoateti pe servetele, ca sa se absoarba uleiul si sarati.

Pentru sos, incalziti intr-o tigaie sosul de soia, sosul de chili si sucul de portocala.
Lasati la fiert si gatiti pana cand se ingroasa (1-2 minute). Adaugati fasiile de carne.

Serviti pe un pat de salata romaine.
Deasupra puneti feliile de castravete stropite cu otet.
Decorati cu ceapa verde si coaja de portocala.

Foto: Flickr


Pofta buna!