Site coolinaria.ro

Pizza Mac & Cheese


Iata ce obtinem atunci cand combinam o pizza cu o portie delicioasa de macaroane cu branza.

Pizza Mac & Cheese

Ingrediente:
  • Pentru aluat:
  • 240 ml apa calda
  • 1 lingura zahar
  • 2 1/4 linguri drojdie uscata
  • 45 ml ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 300 gr faina

    Pentru Mac & Cheese:
  • 100 gr branza Cheddar
  • 100 gr paste la alegere
  • 2 linguri margarina
  • 175 ml lapte de soia

    Pentru pizza:
  • malai pentru tapetat tava
  • 2-4 linguri margarina
  • 50-100 gr branza Cheddar
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecati zaharul si drojdia cu apa, pana cand se dizolva. Adaugati uleiul de masline si sarea.
Amestecati faina, pana cand este complet incorporata.
Formati o minge din aluat si lasati sa se odihneasca intr-un castron mare, acoperit cu un prosop.
Lasati sa creasca intre 30 de minute si 2 ore.

Preincalziti cuptorul la 220 C.
In timp ce acesta se incalzeste, puneti malaiul pe baza tavii in care veti coace pizza.
Dati cu putin ulei de masline pe degete si intindeti aluatul de pizza in tava.
Intindeti margarina pe aluat, avand grija sa nu apasati prea tare. Presarati branza Cheddar.
Coaceti intre 15-20 de minute.
Cat timp pizza este in cuptor, pregatiti macaroanele cu branza.
Incepeti cu sosul. Intr-o tigaie mica, incalziti laptele pana incepe sa clocoteasca.
Micsorati flacara si amestecati margarina, pana cand se topeste.
Adaugati branza, amestecand usor, pana cand se formeaza un sos cremos.
Micsorati flacara din nou si amestecati din cand in cand.
Fierbeti pastele urmand instructiunile de pe ambalaj.
Cu putin timp inainte sa fie gata, luati de pe foc si strecurati, pastrand o cantitate mica din apa in care au fiert.
Turnati pastele peste sosul de branza si amestecati bine.
La foc mediu, continuati sa gatiti pana cand capata consistenta dorita.
Odata ce pizza este gata, scoateti-o din cuptor si puneti macaroanele cu branza deasupra.
Lasati sa se raceasca cateva minute, apoi feliati si serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!