Briose dulci si pufoase, ce contin o doza buna de vitamina C.
Preincalziti cuptorul.
Puneti hartii de briose intr-o tava pentru briose.
Intr-un castron mare, amestecati faina cu bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea si macul. Lasati deoparte.
Folosind un mixer, amestecati untul, zaharul si coaja de portocala la viteza medie, pana obtineti o consistenta pufoasa.
Adaugati ouale, pe rand, amestecand bine. Adaugati sucul de portocale si continuati sa bateti.
Reduceti viteza mixerului si amestecati. Adaugati o treime din cantitatea de iaurt, apoi jumatate din cantitatea de faina.
Amestecati bine, apoi puneti urmatoarea treime de iaurt si cealalta jumatate de faina.
La final, puneti ultima treine de iaurt. Ultima data, amestecati cu lingura.
Folosind o lingura sau un cleste pentru inghetata, umpleti hartiile de briose pana la 3/4 din inaltime.
Dati la cuptor 20-25 de minute, sau pana cand testati cu scobitoarea iar aceasta iese curata, cu doar cateva firimituri.
Scoateti briosele din tava si lasati la racit.
Pentru sirop, turnati sucul de portocale si zaharul intr-o tigaie mica.
Gatiti la foc mediu pana cand zaharul se dizolva si amestecul se ingroasa putin, aproximativ 5 minute.
Folosind o pensula, ungeti briosele cu acest sirop.
Foto: Flickr
Pofta buna!