Site coolinaria.ro

Porchetta


Reteta filmata si preparata in cadrul campaniei de educatie culinara "Atelierul de gusturi", initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.

Porchetta

Ingrediente:
  • 3 kg piept de porc
  • 30 ml ulei de masline
  • 40 gr sare de Himalaya cu Chili
  • 30 gr usturoi granulat
  • 30 gr condimente pentru carnati
  • 30 piper proaspat macinat
  • 30 gr boia afumata
  • 10 gr rozmarin
  • 10 gr cimbrisor

    Pentru salata:
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1/2 castravete
  • 2 ardei copti
  • 2 catei de usturoi
  • 10 ml otet balsamic
  • 10 ml ulei de masline
  • sare si piper
Mod de preparare:
Se taie rozmarinul si cimbrisorul marunt. Se amesteca bine toate condimentele.
Pieptul de porc se unge cu ulei de masline pe ambele parti si se presara cu condimente.
Se amesteca bine totul pana ce carnea capata o culoare rosiatica.
Se ruleaza carnea, se leaga bine cu sfoara si se da la cuptor, la foc mediu, timp de 180 minute.
Se serveste cu salata si vin rosu.

Mod de preparare salata
Ceapa rosie si castravetele se taie cubulete. Ardeiul copt se taie in bucati mici.
Usturoiul se striveste, apoi se taie in bucatele.
Se adauga ulei de masline si otet balsamic, apoi sare de Himalaya si piper.


Pofta buna!