Site coolinaria.ro

Chec cu mere si ciocolata


Un dulce de toamna, parfumat si foarte gustos.

Chec cu mere si ciocolata

Ingrediente:
  • Pentru topping:
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 65 gr nuci

    Pentru chec:
  • 480 gr faina
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 225 gr unt moale
  • 400 gr zahar
  • 4 oua
  • 5 ml esenta de vanilie
  • 60 ml lapte batut
  • 360 gr mere taiate in bucati mici
  • 125 gr nuca taiata marunt
  • 350 gr fulgi de ciocolata
Mod de preparare:
Pentru topping, amestecati zaharul cu scortisoara si nucile si lasati deoparte.
Preincalziti cuptorul la 175 C.
Ungeti doua tavi de chec.
Intr-un castron, amestecati faina, sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si nucsoara. Lasati deoparte.
In alt castron, bateti untul cu zaharul, pana cand obtineti un amestec cremos.
Adaugati ouale si esenta de vanilie. Amestecati bine.
Adaugati, treptat, faina si laptele batut, alternativ.
Amestecati merele, nucile si fulgii de ciocolata.
Turnati amestecul in tavile de chec. Presarati amestecul de topping.
Coaceti timp de 50-60 de minute sau pana cand scoateti scobitoarea curata din chec.
Lasati la racit 15 minute, apoi scoateti din tavi.

Foto: Flickr


Pofta buna!