Site coolinaria.ro

Sparanghel cu portocale rosii


O mancare rapida, hranitoare si perfecta pentru o cina light.

Sparanghel cu portocale rosii

Ingrediente:
  • 1 portocala rosie
  • ulei de masline
  • 15 ml zeama de lamaie
  • 1/4 lingurita oregano uscat
  • 1 ceapa verde, taiata marunt
  • sare si piper, dupa gust
  • 8 buc. sparanghel
Mod de preparare:
Radeti coaja portocalei si pastrati-o. Taiati capetele portocalei, apoi feliati si curatati bine, scapand de toate pielitele. Lasati deoparte.
Intr-un castron, stoarceti pulpa ramasa. Adaugati 1 1/2 linguri de ulei de masline, suc de lamaie, oregano si ceapa tocata. Puneti sare si piper si lasati deoparte.
Taiati cam 2 cm din partea tare a sparanghelului si transferati intr-un recipient pentru microunde.
Presarati coaja de portocala pastrata si stropiti cu ulei de masline si 2 linguri de apa.
Puneti la microunde la putere mare, pentru 2 minute. Aruncati lichidul rezultat.
Adaugati dressingul si amestecati bine. Puneti putina sare.
Adaugati feliile de portocala si serviti imediat sau la temperatura camerei.

Foto: Flickr


Pofta buna!