Site coolinaria.ro

Turta dulce cu ciocolata


Ne pregatim pentru Craciun, exersand o delicioasa turta dulce cu ciocolata.

Turta dulce cu ciocolata

Ingrediente:
  • 60 gr unt
  • 30 gr cacao
  • 95 gr faina
  • 1 1/2 lingurita ghimbir
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/8 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 65 gr zahar brun
  • 60 ml melasa sau miere
  • 1 ou mare
  • 115 gr smantana
  • 90 gr fulgi de ciocolata
  • zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 C. Ungeti cu unt o tava de 20 x 20 cm.
Puneti hartie de copt si ungeti din nou. Presarati pudra de cacao.

Intr-un bol de dimensiune medie amestecati pudra de cacao, faina, condimentele si bicarbonatul de sodiu.
Intr-un castron separat, amestecati zaharul, untul, ouale, melasa/mierea si smantana.
Adaugati ingredientele uscate in cele ude si amestecati pana cand se integreaza.
Amestecati fulgii de ciocolata si turnati in tava pregatita.

Coaceti pentru 30 de minute sau pana cand scoateti scobitoarea curata din mijlocul prajiturii.
La mijlocul timpului de gatit, rotiti tava.
Dupa ce lasati la racit, scoateti din tava si taiati in bucati mici. Pudrati cu zahar.

Foto: Flickr


Pofta buna!