Pateul de pui pregatit in casa este mult mai bun decat cel din comert.
Taiati ficateii in bucati mici, apoi tocati ceapa si usturoiul.
Intr-o tigaie mare adaugati carnea, ceapa, usturoiul frunzele de dafin, cimbrul, sarea si apa.
Lasati sa fiarba pentru 3 minute la foc mediu-mic, cu capacul pus.
Ficateii se vor rumeni pe deasupra dar vor fi inca roz pe interior. Lasati la racit 5 minute.
Scoateti frunzele de dafin. Folosind o spumiera, scoateti ficateii si restul ingredientelor si puneti intr-un blender.
Amestecati pana cand capata o consistenta cremoasa.
Adaugati treptat untul, cate 2 linguri deodata. Apoi adaugati whiskey-ul sau coniacul si asezonati.
Transferati in forme mici. Va fi destul de lichid, insa se va intari la frigider. Lasati peste noapte.
Foto: Flickr
Pofta buna!