Foloseste sosul de pesto pentru a aroma o painica gustoasa si sanatoasa, cu faina integrala spelta.
Preincalziti cuptorul la 190 C.
Amestecati ambele tipuri de faina, praful de copt si bicarbonatul intr-un castron mare.
Taiati untul in bucati mici si adaugati-l in amestecul de faina.
Separat, amestecati laptele batut, mierea si oul.
Amestecati ingredientele uscate cu cele umede pana cand se combina foarte bine.
Aluatul va fi foarte lipicios, dar nu adaugati mai mult de 65 gr de faina in plus (daca este necesar).
Puneti aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si framantati pana este moale.
Intindeti-l sub forma de dreptunghi si intindeti pesto pe toata suprafata.
Rulati pe latura lunga a dreptunghiului, pentru a forma o paine lunguiata.
Turtiti, apoi rulati intr-o spirala stransa, incepand cu capatul mai scurt.
Transferati intr-o tava cu hartie de copt tapetata cu malai.
Coaceti timp de 40 de minute.
Foto: Flickr
Pofta buna!