Site coolinaria.ro

Briose cu cocos


O reteta de briose cu influente thailandeze pentru un desert pufos si nepretentios.

Briose cu cocos

Ingrediente:
  • 260 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 75 gr fulgi de cocos
  • 60 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 2-3 ml esenta de vanilie
  • 2-3 ml esenta de cocos
  • 240 ml lapte de cocos
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 C. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava de 12 briose, sau puneti hartii pentru briose.
Cerneti faina, praful de copt si sarea intr-un castron de dimensiuni medii.
Amestecati jumatate din cantitatea de fulgi de cocos. Lasati deoparte.
Intr-un alt castron, bateti cu mixerul la viteza mare untul si zaharul pana cand capata o consistenta cremoasa.
Adaugati ouale pe rand, si continuati sa bateti dupa fiecare, pana cand obtineti o textura usoara si pufoasa.
Amestecati esenta de vanilie si cea de cocos.
Adaugati alternativ faina si laptele de cocos, ultima aditie fiind faina.
Bateti doar pana cand toate ingredientele sunt incorporate. Nu amestecati prea mult, ca sa nu obtineti briose tari.
Umpleti formele sau hartiile de briose pe 2/3 si presarati restul de fulgi de cocos pe deasupra.
Coaceti pentru 25 de minute sau pana cand sunt rumene si scobitoarea iese curata din centrul brioselor.

Foto: Flickr


Pofta buna!