Site coolinaria.ro

Paella vegetariana cu quinoa


Paella cu quinoa este rapida, hranitoare si plina de legume gustoase.

Paella vegetariana cu quinoa

Ingrediente:
  • 1 ceapa tocata
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 250 gr quinoa
  • 1/4 lingurita sofran
  • 2 lingurite paprika
  • 1/2 lingurita chimen
  • un praf piper cayenne
  • 400 gr rosii la conserva
  • un ardei rosu sau galben, tocat
  • 400 gr fasole rosie la conserva, clatita si strecurata
  • 650-700 ml supa de legume
  • 2 dovlecei de marime medie, taiati pe jumatate si feliati
  • 150 gr mazare
Mod de preparare:
Puneti quinoa intr-un castron mare. Acoperiti cu apa si amestecati bine, pentru a o curata. Varsati apa si repetati procesul.
Sotati ceapa si usturoiul cu putina apa, pana cand se inmoaie.
Adaugati quinoa si sofranul si gatiti timp de 2 minute, amestecand continuu.
Adaugati paprika, chimenul, piperul, rosiile, ardeiul, fasolea si 3/4 din supa de legume.
Lasati sa fiarba, reduceti flacara si puneti capacul. Gatiti timp de 15 minute la foc foarte mic.
Peste 15 minute, verificati daca mai este nevoie de supa. Daca preparatul pare uscat, adaugati restul.
Puneti dovleceii deasupra si acoperiti iar oala. Gatiti timp de 5 minute, pana cand quinoa este gata.
Luati capacul, amestecati mazarea si gatiti pana cand tot lichidul este absorbit, in jur de 5 minute.

Foto: Flickr


Pofta buna!