Rosiile umplute sunt un preparat deosebit, iar cele gatite in stil italian sunt si mai bune.
Preincalziti cuptorul la 190 C.
Pregatiti orezul conform instructiunilor de pe ambalaj.
Taiati cate un capac fiecarei rosii si scoateti miezul si semintele.
Tocati miezul si lasati deoparte. Puneti rosiile cu capul in jos, pe un servetel din hartie.
Intr-o tigaie medie, rumeniti compozitia carnatilor la foc mediu-mare, amestecand ca sa o rupeti in bucati mici.
Adaugati usturoiul si jumatate din pulpa de rosii.
Gatiti, amestecand ocazional, pana cand se usuca aproape complet.
Adaugati condimentele. Amestecati orezul, mugurii de pin si branza. Adaugati sare si piper.
Ungeti o tava mare. Umpleti rosiile cu amestecul de orez si asezati-le in tava.
Coaceti 20-30 de minute sau pana cand s-au incalzit bine. Nu coaceti prea mult caci se vor dezintegra.
Foto: Flickr
Pofta buna!