Site coolinaria.ro

Chiftelute din naut si dovlecel cu sos de menta


O reteta simpla de chiftelute vegetariene, cu un sos deosebit, de menta.

Chiftelute din naut si dovlecel cu sos de menta

Ingrediente:
  • 400 gr naut la conserva
  • 70 gr pesmet
  • 2 dovlecei, dati prin razatoare
  • 1 ceapa mica
  • 3 albusuri
  • 250 gr iaurt simplu, grecesc
  • 15 ml zeama de lamaie
  • 3 linguri frunze proaspete de menta, tocate marunt
Mod de preparare:
Pasati nautul. Amestecati cu pesmetul, dovleceii, ceapa, albusurile si adaugati sare dupa gust. Formati 8 chiftelute.
Prajiti chiftelutele pana cand se rumenesc bine, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.
Intr-un castron mic, amestecati iaurtul, sucul de lamaie si frunzele de menta.
Turnati peste chiftelute atunci cand le serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!