Chiftelute din naut si dovlecel cu sos de menta
O reteta simpla de chiftelute vegetariene, cu un sos deosebit, de menta.
Ingrediente:
- 400 gr naut la conserva
- 70 gr pesmet
- 2 dovlecei, dati prin razatoare
- 1 ceapa mica
- 3 albusuri
- 250 gr iaurt simplu, grecesc
- 15 ml zeama de lamaie
- 3 linguri frunze proaspete de menta, tocate marunt
Mod de preparare:
Pasati nautul. Amestecati cu pesmetul, dovleceii, ceapa, albusurile si adaugati sare dupa gust. Formati 8 chiftelute.
Prajiti chiftelutele pana cand se rumenesc bine, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.
Intr-un castron mic, amestecati iaurtul, sucul de lamaie si frunzele de menta.
Turnati peste chiftelute atunci cand le serviti.
Foto: Flickr
Pofta buna!