O reteta aromata si hranitoare, inspirata din interesanta bucatarie cubaneza.
Alegeti lintea, apoi clatiti-o bine. Adaugati lintea, apa si frunza de dafin intr-o oala de dimensiuni medii sau mici si puneti la fiert.
Micsorati focul, amestecati si acoperiti. Gatiti la foc mic pana cand lintea este moale, fara sa se dezintegreze (in jur de 20 de minute).
Cat timp fierbe lintea, taiati marunt ceapa, ardeiul si usturoiul.
Incalziti uleiul de masline la foc mediu, apoi adaugati legumele tocate. Sotati pana cand sunt moi si translucide.
Cand lintea este gata, aruncati o parte din lichid (daca pare prea mult).
Amestecati restul legumelor, oregano, sarea si piperul. Acoperiti, reduceti flacara si gatiti pentru inca 5 minute sau mai mult (daca preferati o mancare mai moale).
Scoateti frunza de dafin inainte de a servi. Se poate manca alaturi de o portie de orez.
Foto: Flickr
Pofta buna!