Un preparat traditional, reinterpretat cu o aroma imbietoare de citrice.
Preincalziti cuptorul la 180 C.
Puneti hartie de copt intr-o tava de 23 cm si ungeti marginile cu putin unt.
Bateti untul cu zaharul pana cand se inmoaie bine.
Amestecati faina de migdale, malaiul si praful de copt si adaugati o parte in amestecul de unt.
Adaugati un ou, apoi alternati ingredientele uscate si ouale, amestecand dupa fiecare etapa.
Adaugati coaja de lamaie si turnati compozitia in tava de copt. Coaceti timp de 40 de minute.
Testati cu o scobitoare. Lasati la racit, in tava.
Fierbeti sucul de lamaie impreuna cu zaharul pudra, intr-un ibric.
Odata ce zaharul s-a dizolvat, siropul este gata. Folosind o scobitoare, intepati prajitura de mai multe ori. Scoateti din tava si lasati la racit.
Foto: Flickr
Pofta buna!