Site coolinaria.ro

Fursecuri cu ovaz si ciocolata


O combinatie delicioasa de ovaz hranitor si ciocolata amaruie.

Fursecuri cu ovaz si ciocolata

Ingrediente:
  • 260 gr faina
  • 90 gr ovaz
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita sare
  • 200 gr zahar brun
  • 100 gr zahar alb
  • 230 gr unt la temperatura camerei
  • 2 oua
  • 5 ml esenta de vanilie
  • 340 gr ciocolata neagra, taiata in bucati mici
  • 125 gr nuci
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 C.
Intr-un castron, amestecati faina, ovazul, praful de copt, scortisoara si sarea.
Intr-un bol pentru mixer puneti zaharul brun, zaharul alb si untul.
Bateti pana cand obtineti o consistenta cremoasa si usoara.
Adaugati ouale pe rand si bateti bine. Adaugati si esenta de vanilie.
Adaugati treptat faina, amestecand cu o spatula sau cu mixerul la viteza mica.
Amestecati pana cand se combina toate ingredientele.
Adaugati bucatile de ciocolata si nucile.
Puneti hartie de copt pe o tava pentru cuptor.
Formati fursecurile folosind o lingura, dati la cuptor pentru 12-13 minute.

Foto: Flickr


Pofta buna!