Un preparat italian de sezon, imbogatit cu o varietate de nuci prajite.
Preincalziti cuptorul la 180 C. Ungeti o tava cu unt si puneti hartie de copt.
Coaceti nucile timp de 12-15 minute, pana cand se rumenesc.
Lasati la racit, apoi taiati-le si transferati intr-un castron.
Adaugati coaja de lamaie, faina, cacao si condimentele.
Setati cuptorul la 150 C.
Puneti intr-o tigaie, la foc mic, zaharul, mierea si untul si amestecati usor pana cand se dizolva.
Lasati sa fiarba pana cand atinge temperatura de 113 – 118 C.
Ca sa testati, luati o lingura din amestec si puneti intr-un pahar cu apa.
Daca se formeaza o biluta moale, atunci este gata.
Amestecati nucile si turnati totul in forma pentru copt.
Coaceti timp de 35-40 de minute.
Dupa ce s-a racit, ornati cu zahar pudra.
Foto: Flickr
Pofta buna!