Site coolinaria.ro

Panforte cu cacao si nuci


Un preparat italian de sezon, imbogatit cu o varietate de nuci prajite.

Panforte cu cacao si nuci

Ingrediente:
  • 100 gr nuci
  • 100 gr migdale
  • 100 gr alune de padure
  • coaja de lamaie
  • 50 gr faina
  • 4 linguri cacao
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita coriandru
  • 1 lingurita piper negru
  • 1/4 lingurita cuisoare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 gr zahar
  • 225 miere
  • 25 gr unt
  • zahar pudra
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 C. Ungeti o tava cu unt si puneti hartie de copt.
Coaceti nucile timp de 12-15 minute, pana cand se rumenesc.
Lasati la racit, apoi taiati-le si transferati intr-un castron.
Adaugati coaja de lamaie, faina, cacao si condimentele.
Setati cuptorul la 150 C.
Puneti intr-o tigaie, la foc mic, zaharul, mierea si untul si amestecati usor pana cand se dizolva.
Lasati sa fiarba pana cand atinge temperatura de 113 – 118 C.
Ca sa testati, luati o lingura din amestec si puneti intr-un pahar cu apa.
Daca se formeaza o biluta moale, atunci este gata.
Amestecati nucile si turnati totul in forma pentru copt.
Coaceti timp de 35-40 de minute.
Dupa ce s-a racit, ornati cu zahar pudra.

Foto: Flickr


Pofta buna!