Site coolinaria.ro

Jambalaya


Jambalaya este un preparat originar din Louisiana, cu influente spaniole si frantuzesti.

Jambalaya

Ingrediente:
  • 185 gr orez
  • 3 linguri ceapa tocata
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 1 lingura concentrat de pui
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita pudra de usturoi
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/4 lingurita piper cayenne
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 foaie de dafin
  • 350 ml apa
  • 400 gr rosii taiate (din conserva)
  • 230 gr pasta de tomate
  • 120 gr carnati gatiti, taiati marunt
Mod de preparare:
Amestecati orezul, ceapa, patrunjelul, concentratul de pui, cimbrul, pudra de usturoi, piperul negru si cayenne, sarea si foaia de dafin.
Intr-o tigaie mare, puneti amestecul de orez si adaugati restul ingredientelor.
Fierbeti la foc mediu, apoi reduceti flacara.
Gatiti, amestecand ocazional, pana cand orezul este moale (aproximativ 20-25 de minute).
Scoateti foaia de dafin si serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!