Jambalaya
Jambalaya este un preparat originar din Louisiana, cu influente spaniole si frantuzesti.
Ingrediente:
- 185 gr orez
- 3 linguri ceapa tocata
- 1 lingura patrunjel tocat
- 1 lingura concentrat de pui
- 1/2 lingurita cimbru
- 1/2 lingurita pudra de usturoi
- 1/2 lingurita piper
- 1/4 lingurita piper cayenne
- 1/4 lingurita sare
- 1 foaie de dafin
- 350 ml apa
- 400 gr rosii taiate (din conserva)
- 230 gr pasta de tomate
- 120 gr carnati gatiti, taiati marunt
Mod de preparare:
Amestecati orezul, ceapa, patrunjelul, concentratul de pui, cimbrul, pudra de usturoi, piperul negru si cayenne, sarea si foaia de dafin.
Intr-o tigaie mare, puneti amestecul de orez si adaugati restul ingredientelor.
Fierbeti la foc mediu, apoi reduceti flacara.
Gatiti, amestecand ocazional, pana cand orezul este moale (aproximativ 20-25 de minute).
Scoateti foaia de dafin si serviti.
Foto: Flickr
Pofta buna!