1 Incalziti bine cuptorul la peste 220 de grade (250 de preferat);
2 Puneti sparanghelul intr-o tava de copt unsa usor dinainte, taind partile dure de la baza;
3 Amestecati uleiul de masline cu 1 lingura asmatui tocat si turnati compozitia deasupra sparanghelului; sparanghelul trebuie sa fie acoperit uniform deci puteti agita usor recipientul pana ce reusiti acest lucru;
4 Puneti la cuptor pentru maximum 6 minute pana ce sparanghelul este foarte bine patruns; atentie, daca nu puteti incalzi cuptorul la temperatura recomandata atunci tineti mai mult tava la copt, dar incercati sa nu distrugeti felul de mancare prin coacere indelunga;
5 Se serveste pozitionand sparanghelul intr-un vas de sticla de forma unui bol cu buchetul in sus; restul de asmatui se presara deasupra sparanghelului putandu-se obtine pana la 6 portii din cele 500g sparanghel proaspat.
Pofta buna!