Site coolinaria.ro

Tort de iaurt cu crema de mandarine


Un desert pufos, completat cu o crema delicioasa din mandarine proaspete.

Tort de iaurt cu crema de mandarine

Ingrediente:
  • Pentru blat:
  • 250 gr iaurt simplu
  • 80 ml ulei de masline
  • 250 gr zahar
  • 3 oua
  • 5 ml esenta de vanilie
  • 390 gr faina
  • 2 1/2 lingurite praf de copt
  • 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • un praf nucsoara

    Pentru crema :
  • 2 galbenusuri
  • 1 ou mare
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita coaja de mandarina
  • 60 ml suc de mandarine
  • 30 ml zeama de lamaie
  • 4 linguri unt
  • un praf de sare
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 C. Ungeti o tava cu ulei si puneti hartie de copt.
Amestecati iaurtul, uleiul de masline, zaharul, ouale si vanilia.
Adaugati faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si nucsoara.
Amestecati bine, pana nu mai raman cocoloase.
Turnati amestecul intr-o tava de tort si coaceti timp de 50-60 de minute, acoperind cu folie la final, daca incepe sa se rumeneasca deasupra.
Testati cu o scobitoare. Cand iese curata, scoateti tortul si lasati la racit 10 minute inainte sa-l scoateti din forma.

Pentru crema, combinati zaharul si coaja de mandarina.
Frecati foarte bine, pana cand zaharul capata un miros puternic de mandarina si isi schimba putin culoarea in portocaliu.
Intr-o tigaie, la foc mic, amestecati galbenusurile, oul, sucul de mandarina, sucul de lamaie, untul si sarea, pana cand amestecul se ingroasa (aproximativ 5 minute). Va incepe sa miroasa a citrice.
Luati de pe foc si treceti printr-un tifon, deasupra unui castron.
Transferati intr-un borcan mic sau intr-un recipient etans si tineti la frigider pana cand se ingroasa.
Intindeti peste tort si serviti.


Pofta buna!