Un desert pufos, completat cu o crema delicioasa din mandarine proaspete.
Preincalziti cuptorul la 175 C. Ungeti o tava cu ulei si puneti hartie de copt.
Amestecati iaurtul, uleiul de masline, zaharul, ouale si vanilia.
Adaugati faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si nucsoara.
Amestecati bine, pana nu mai raman cocoloase.
Turnati amestecul intr-o tava de tort si coaceti timp de 50-60 de minute, acoperind cu folie la final, daca incepe sa se rumeneasca deasupra.
Testati cu o scobitoare. Cand iese curata, scoateti tortul si lasati la racit 10 minute inainte sa-l scoateti din forma.
Pentru crema, combinati zaharul si coaja de mandarina.
Frecati foarte bine, pana cand zaharul capata un miros puternic de mandarina si isi schimba putin culoarea in portocaliu.
Intr-o tigaie, la foc mic, amestecati galbenusurile, oul, sucul de mandarina, sucul de lamaie, untul si sarea, pana cand amestecul se ingroasa (aproximativ 5 minute). Va incepe sa miroasa a citrice.
Luati de pe foc si treceti printr-un tifon, deasupra unui castron.
Transferati intr-un borcan mic sau intr-un recipient etans si tineti la frigider pana cand se ingroasa.
Intindeti peste tort si serviti.
Pofta buna!