Un tort plin de ciocolata cremoasa si unt de arahide delicios, invelit in crema de branza.
Preincalziti cuptorul la 175 C. Ungeti cu unt trei tavi rotunde cu diametrul de 23 cm si puneti-le hartie de copt.
Intr-un castron, puneti faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sare.
Separat, bateti cu mixerul untul si untul de arahide pana cand se amesteca foarte bine.
Adaugati zaharul. Adaugati ouale, pe rand, si bateti in continuare. Adaugati esenta de vanilie.
Setati mixerul la viteza mica si adaugati faina in 4 serii, alternand cu 3 serii de lapte batut.
Impartiti aluatul intre tavi si intindeti uniform.
Coaceti pana cand puteti scoate o scobitoare curata din mijlocul fiecarui blat.
Lasati la racit 5 minute apoi scoateti din forme si lasati deoparte.
Pentru umplutura, puneti la fiert smantana si zaharul, amestecand pana cand zaharul se dizolva.
Luati de pe foc. Adaugati ciocolata. Lasati timp de 1 minut.
Amestecati bine, pana cand obtineti o consistenta cremoasa.
Tineti la frigider peste noapte.
Pentru glazura, bateti cu mixerul crema de branza cu jumatate si inca un sfert din cantitatea de zahar pudra, untul si esenta de vanilie.
Bateti frisca si restul de zahar pudra separat, pana cand se intareste bine.
Adaugati in amestecul de branza, in 3 serii.
Puneti la rece pentru aproximativ o ora.
Pentru a forma tortul, puneti primul blat, intindeti umplutura, apoi asezati al doilea blat, procedand la fel.
Dupa ce ati asezat ultimul blad, incepeti sa glazurati. Intindeti glazura uniform peste tort.
Lasati la temperatura camerei timp de 2 ore.
Decorati cu bombonele si arahide, dupa preferinte.
Foto: Flickr
Pofta buna!