Site coolinaria.ro

Tort Red Velvet


Torturile cu compozitie Red Velvet sunt la fel de gustoase pe cat sunt de aratoase.

Tort Red Velvet

Ingrediente:
  • 325 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri cacao
  • 15 ml colorant alimentar rosu
  • 120 gr unt la temperatura camerei
  • 300 gr zahar
  • 2 oua la temperatura camerei
  • 5 ml esenta de vanilie
  • 240 ml lapte batut la temperatura camerei
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu

    Pentru crema:
  • 450 gr crema de branza
  • 120 gr unt la temperatura camerei
  • 5 ml esenta de vanilie
  • 325 gr zahar pudra
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 C.
Ungeti cu unt si puneti hartie de copt in trei forme de tort cu diametrul de 20 cm.
Amestecati faina, praful de copt si sarea si lasati deoparte.
Separat, amestecati colorantul si pudra de cacao, pana cand nu mai raman cocoloase.
Intr-un bol mare, bateti cu mixerul untul si zaharul pana cand obtineti un amestec pufos si usor.
Bateti ouale pe rand, apoi adaugati esenta de vanilie si pudra de cacao colorata.
Adaugati o treime din cantitatea de faina, bateti bine apoi jumatate din cantitatea de lapte batut.
Adaugati inca o treime de faina si restul de lapte batut. La final, adaugati restul de faina. Amestecati bine.
Intr-un castron mic, amestecati otetul si bicarbonatul de sodiu, apoi adaugati in compozitia de aluat.
Impartiti aluatul intre cele trei forme. Dati la cuptor timp de 25-30 de minute. Testati cu o scobitoare.
Lasati la racit in formele de tort, apoi scoateti si lasati deoparte.

Pentru crema, bateti cu mixerul crema de branza cu untul, pana cand obtineti o consistenta moale.
Adaugati sarea, vanilia si zaharul pudra. Bateti pana cand crema devine pufoasa.
Intindeti pe fiecare blat, apoi imbracati intregul tort.

Foto: Flickr


Pofta buna!