Site coolinaria.ro

Bagheta de pui picanta


Bagheta de pui se prepara simplu si rapid si este ideala pentru pranzul de la birou.

Bagheta de pui picanta

Ingrediente:
  • 8 aripioare de pui
  • ulei pentru prajit
  • 1 lingurita ardei iute tocat marunt
  • 6 cepe verzi, feliate
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita turmeric
  • un praf de sare
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingurita zahar
  • o bagheta proaspata
  • maioneza sau iaurt
Mod de preparare:
Prajiti aripioarele de pui pana cand se rumenesc.
Micsorati flacara, adaugati sare si piper si acoperiti cu folie sau cu un capac.
La foc mic, lasati inca 25 de minute, sau pana cand se gatesc bine si incep sa devina aromate.
Lasati in tigaie pana cand se racesc destul cat sa le puteti manevra. Intre timp, pregatiti condimentele.
Intr-un mojar cu pistil amestecati ardeiul chilli, ceapa, usturoiul, turmericul, sarea si putin ulei, cat sa formati o pasta.
Scoateti carnea de pe oase si incalziti putin in aceeasi tigaie.
Adaugati pasta de condimente si amestecati timp de cateva minute.
Gatiti pana cand carnea este fierbinte, apoi adaugati zeama de lamaie si o lingurita de zahar.
Taiati pe jumatate o bagheta proaspata si ungeti cu maioneza sau iaurt.
Intindeti amestecul si mai adaugati o lingura de iaurt pe deasupra.

Foto: Flickr


Pofta buna!