Este o masa usoara si simplu de pregatit, pentru doua persoane. Timpul mediu de pregatire a ingredientelor este de circa 5 minute, iar gatitul propriu-zis va dura 12 minute.
1 Se poate folosi gratarul (in aer liber) sau cuptorul (acasa). Temperatura trebuie sa fie constanta si sa se situeze cam pe la 180 de grade Celsius;
2 Se pune fiecare pastrav, bine curatat si spalat, pe foaia sa de aluminiu cu burta larg deschisa in sus;
3 Se presara un strat de spanac si apoi se adauga un strat de ceapa verde;v
4 In sfarsit, urmeaza vinul alb si untul cu care se vor stropi cei doi pesti, fiecare pe foaia sa de aluminiu;
5 Sarea si piperul se adauga la final, dupa gust;
6 Se sigileaza pastravii, invelindu-se cu atentie in foile lor de aluminiu;
7 La gratar, se pun pastravii pe carbuni si se acopera cu capacul gratarului, iar in cuptor se aseaza in tava si se lasa circa 12 minute;
8 Pastravii se servesc calzi.
Pofta buna!