Site coolinaria.ro

Orez cu carne tocata


Preparat popular in Peru, sub denumirea de "arroz tapado", consta in orez pus in forme, impreuna cu carne de vita tocata si diverse condimente.

Orez cu carne tocata

Ingrediente:
  • Pentru 6 portii:
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 30 ml ulei de masline
  • 20 ml zeama de lamaie
  • sare
  • 1 L apa
  • 450 gr orez
  • 1 ceapa, tocata fin
  • 900 gr carne de vita tocata
  • 2 rosii, tocate fin
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 4 linguri stafide
  • 5 masline negre tocate
  • 3 oua fierte tari (2 tocate, 1 intreg)
  • 1 lingura patrunjel tocat fin
Mod de preparare:
Sotati usturoiul in ulei, adaugati putina zeama de lamaie, sare si apa si aduceti la fierbere.
Adaugati orezul si lasati pe foc pana se inmoaie, aprox. 20-25 de minute.
In alta tigaie, sotati ceapa tocata.
Adaugati carnea, rosiile, pasta de tomate, stafidele si maslinele si gatiti 10 minute, amestecand incontinuu.
Incorporati cu grija in acest amestec ouale tocate si patrunjelul.
Ungeti cu putin ulei o forma de aprox. 230-250 ml si umpleti-o pe jumatate cu orez.
Adaugati umplutura cu carne si completati cu orez pana sus.
Rasturnati pe o farfurie si desprindeti cu grija preparatul din forma.
Feliati in doua oul tare ramas si serviti pe aceeasi farfurie cu orezul.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!