Site coolinaria.ro

Paste cu cartofi si dovlecei


Pastele pot fi hranitoare si fara carne, iar pentru un plus de aroma puteti prepara legumele la cuptor in loc sa le fierbeti.

Paste cu cartofi si dovlecei

Ingrediente:
  • 250 gr cartofi pentru fiert
  • 2 1/2 linguri sare fina
  • 350 gr dovlecei, taiati cubulete de aprox. 1 cm
  • 450 gr spaghete
  • 30-40 ml ulei de masline
  • 2 linguri patrunjel tocat (sau busuioc, dupa gust)
  • 60 gr parmezan ras
  • piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Intr-o oala, aduceti la fierbere 5 litri de apa.
Curatati cartofii si taiati-i cubulete de 1 cm.
Adaugati cartofii cu sarea in oala si fierbeti 2 minute.
Adaugati dovleceii si pastele si fierbeti pana ce sunt al dente.
Scurgeti pastele si legumele si pastrati 120 ml din apa in care au fiert.
Intr-un castron suficient de mare, amestecati pastele si legumele cu ulei, patrunjel (sau busuioc), parmezan si zeama pusa deoparte.
Asezonati cu sare si piper, dupa gust.

Foto: Flickr


Pofta buna!